Karczma w Stodole

Zapraszamy na:


MENU WIOSENNE MENU

PRZYSTAWKI:

  • Śledź w oleju z cebulką, pieczywo


    ZUPY     400ml 

  • Rosół z makaronem

  • Zupa rybna z gałkami rybnymi

  • Czernina z szarymi kluskami

  • Kołduny wołowe w rosole lub w barszczu
  • Żurek z białą kiełbasą i jajem
  • Chłodnik z ziemniakami i okrasą

     

    ZESTAWY OBIADOWE DLA DZIECI 

    • Kotlet z piersi kurczaka  panierowany, frytki, surówka 

     

    ZESTAWY OBIADOWE

    • •Placki ziemniaczane 3 szt. z gulaszem wieprzowym
    • • Filet z kurczaka, talarki
    • • Biała kapusta
    • • Pół kaczki pieczonej, kapusta ze śliwką, kopytka
    • DANIA MIęSNE

      • •Polędwiczki wieprzowe zapiekane z pieczarkami i serem mozzarella
      • •Golonka pieczona w piwie podana na duszonej kapuście
      • •Kotlet schabowy panierowany 

      PIEROGI - 6 szt.  

      • •Pierogi ruskie
      • •Pierogi z mięsem
      • •Pierogi ze szpinakiem i serem feta

       

      DANIA JARSKIE 

      • Placki ziemniaczane 3 szt. z Pieczarkami w sosie śmietanowym
      • Placki ziemniaczane 3 szt. ze śmietaną 
      • Naleśniki z twarogiem 2 szt. 

       

      RYBY

      • Pstrąg z pieca pieczony z masełkiem koperkowo-czosnkowym 
      • Sandacz / Dorsz - filet z pieca w sosie koperkowym
      • Smażone ryby:

      DORSZ   filet

      PSTRĄG  tusza

      SANDACZ  filet

      DORSZ POD SZPINAKOWĄ KOŁDERKĄ

      DORSZ FILET PAROWANY

      SANDACZ FILET PAROWANY

      O inne, świeże gatunki  ryb  zapytaj  kelnera

      DODATKI

      • Frytki
      • Ziemniaki z wody z koperkiem i masełkiem
      • Talarki  ziemniaczane
      • Kopytka z masłem
      • Placki ziemniaczane  3 szt.
      • Zestaw surówek
      • Ogórek małosolny
      • Mizeria
      • Sos czosnkowo-koperkowy

DESERY 

  • Szarlotka domowa na ciepło z gałką lodów,
  • • Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną